Buscador

Ajuntament de Calonge

Portal web municipal

Notícies

Inici

>>

Notícies

Cercador de notícies
26/06/2017

La Diputació de Girona subvenciona amb un total de 150.000€ les obres de reforma del castell de Calonge. L'aportació d'aquest organisme es distribueix en tres anual·litat de 50.000 € pels anys 2016, 2017 i 2018, una aportació que contribueix a finançar la fase I i la fase II de les obres d'aquest monument. En aquest sentit, la primera fase de reforma ha permès intervenir  en la major part de l'edifici, abarcant una superfície de 1.211 metres quadrats, dels quals 1.034 corresponen a la reforma d'espais interior, i la resta, 177 metres quadrats, a actuacions en zones exteriors. Aquesta primera fase va tenir un període d'execució de 14 mesos, abarcant bona part de l'edifici, si bé encara queden espais que s'afrontaran en la segona fase de les obres, així com la tecnificació d'alguns dels espais reformats.

El projecte de reforma del castell de Calonge, executat en diverses fases, permetrà finalitzar els treballs que van quedar inacabats en la reforma de finals dels anys 90, amb la instal·lació de llum, climatització, acabats interiors i exteriors, a la vegada que restitueix la volumetria original de l'ala oest entre la Sala Gòtica i la Torre Major, aconseguint un bon nivell d'accessibilitat que garanteixi la mobilitat tant interior com exterior. La primera intervenció també ha restituït l'escala de la plaça del castell que dona accés a la planta noble, recupera espais emblemàtics com són la Sala Renaixentista, la Sala Gòtica o les Cavallerisses. 

El castell de Calonge és un monument declarat Bé Cultural d'Interès Nacional el 22 d'abril de 1949. L'edifici té una superfície total de 1582 m2 construïts. L'any 1979 el castell estava en estat ruïnós i sense ús, fins que es va portar a terme una reforma que va permetre adequar una part de l'edifici com a seu de l'Ajuntament fins al 1998. Aquesta intervenció va permetre redescobrir les façanes i el Pati d'Armes i se'n va modificar molt substancialment la seva imatge; es van eliminar els edificis ruïnosos que ocultaven la Torre Major, així com les dues escales que donaven accés a la Planta Noble des de la Plaça del Castell per fer-ne una de nova; es van recuperar les obertures de la galeria i es va renovar per complet el Pati d'Armes i en especial la Façana Nord del cos de la Sala Gòtica. Durant els anys 80 i 90 es van fer petites intervencions fins que a finals dels anys 90 va tenir lloc un projecte de reforma que va quedar inacabat. 

21/06/2017

Calonge – Sant Antoni, 21 de juny de 2017.- L’Ajuntament de Calonge ha arribat a un acord amb la Germandat Artur Mundet per tal de llogar el terreny situat a la cantonada entre els carrers Anna Gironella i Sant Antoni per habilitar-lo com a aparcament públic de vehicles. Aquest acord, que tindrà una vigència de 10 anys, ha permès crear 38 noves places d’aparcament per a cotxes, dues de les quals per a minusvàlids, i 9 places per motos al centre de Sant Antoni, en un espai de forta demanda d’estacionament durant l’estiu, a tocar del passeig Josep Mundet i molt a prop de la plaça Catalunya. El terreny de la Germandat Artur Mundet fins ara es destinava a aparcament privat, i amb l’actual acord aquest espai s’obre com aparcament públic. L’acord consisteix en, per part de l’Ajuntament, llogar aquest espai per 10 anys, a canvi d’una renda de 1.050 € mensuals, mentre que la Germandat Artur Mundet s’ha fet càrrec de les despeses d’asfaltatge del solar, ja que fins ara era de terra, així com de l’enderroc del mur perimetral.

L’Ajuntament incorpora ara aquest espai a la bossa de places d’aparcament de zona blava, de manera que del 15 de juny al 15 de setembre l’estacionament en aquest espai serà gratuït per als vehicles que paguen l’impost de circulació al municipi, i de pagament per a la resta de vehicles en horari de dia. La zona blava de Calonge – Sant Antoni manté aquest any els abonaments tous per aparcaments de llarga durada. Aquesta modalitat, que es va introduir l’estiu passat, permet obtenir abonaments de zona blava de 7 dies per 25€, 15 dies per 40 € o tot un mes per 60 €. Del 15 de setembre fins al 15 de juny aquestes places d’aparcament seran gratuïtes per a tothom. 

19/06/2017

Calonge - Sant Antoni, 19 de juny de 2017.- La Subhasta d’Art Solidària per lluitar contra l’Atàxia de Friedreich va aconseguir recaptar 5.105€. Aquest acte va tenir lloc divendres al vespre a la Sala Fontova, i es van posar a subhasta gairebé un centenar d’obres. El mateix divendres es van aconseguir recaptar una mica més de 4.000 €, i ahir diumenge es van posar a la venta al preu de sortida les obres que havien quedat desertes, incrementant en 1.000 € més la recaptació. Ara aquests diners es destinaran íntegrament a la investigació que encapçala el doctor Antoni Matilla, de la Unitat de Neurogenètica Bàsica i Traslacional de l’Hospital Germans Trias i Pujol, i que actualment s'està portant a terme per trobar una cura per l'Atàxia de Friedreich, una malaltia neurodegenerativa poc comuna que pateix una veïna de Calonge.

La Subhasta d'Art Solidària és una activitat organitzada per l'Ajuntament de Calonge amb la col•laboració del marxant d'art Juanjo Gallardo i enguany arribava a la tercera edició. En total, entre les tres edicions s’han aconseguit recaptar 20.625€. En l’edició d’enguany també hi col•laboren Galeria Jec Salis, Encarna Angulo Art, Martí Balart, Parc Art, Bonart, Fundació Jordi Comas, Top Hupa, Sala Parés, Òscar Pàmies i Omnium Galeria.

16/06/2017

Calonge – Sant Antoni, 16 de juny de 2017.- L’Ajuntament de Calonge ha començat aquesta setmana els treballs de reordenació i pavimentació del terreny de 450 metres quadrats situat a l’Avinguda Catalunya de Sant Antoni, davant de l’edifici la Verneda. L’objectiu d’aquestes obres és millorar i reordenar un terreny que està a tocar del parc municipal del Collet, que fins ara era de terra, i donar-li un tractament similar al de l’aparcament del Collet. Les obres consisteixen en la pavimentació d’una part d’aquest espai per la circulació de vehicles i la col•locació de llosa trama en la resta per tal de delimitar les zones d’aparcament. Les obres que actualment s’estan executant situaran la zona d’aparcament al costat del carril bici, mentre que el pas de vehicles estarà situat davant de l’edifici la Verneda.

Els treballs han començat aquesta setmana i avancen a bon ritme, de manera que previsiblement es podrà escurçar el termini màxim previst en el projecte, que era d’un mes, i molt probablement els treballs puguin finalitzar abans d’acabar el mes de juny. Fins avui ja s’han realitzat els moviments de terres, amb el rebaix de 40 centímetres en la zona de circulació de vehicles i de 30 centímetres en la part destinada a la instal•lació de llosa trama per aparcament, a l’hora que també s’ha pavimentat la zona de circulació de vehicles.

L’ordenació i millora d’aquest espai de l’Avinguda Catalunya de Sant Antoni està promogut per l’Ajuntament de Calonge i té un cos sobre projecte de 27.646,73 €.

15/06/2017

Calonge, 15 de juny de 2017.- Demà divendres 15 de juny tindrà lloc a la Sala Fontova de Calonge la tercera edició de la Subhasta d'Art Solidària, un acte benèfic organitzat per l’Ajuntament de Calonge i que té per objectiu recaptar diners per finançar la investigació científica per trobar una cura per l’Atàxia de Friedreich, una malaltia poc comuna que pateix una veïna de Calonge-Sant Antoni. L’acte començarà a les 20 h. i es posaran a subhasta un centenar d’obres, entre pintures, gravats,  escultures i litografies de diversos artistes que les han donat de forma desinteressada. Els fons recaptats es destinaran íntegrament a la investigació que encapçala el doctor Antoni Matilla, de la Unitat de Neurogenètica Bàsica i Traslacional de l’Hospital Germans Trias i Pujol, i que actualment s'està portant a terme per trobar una cura per l'Atàxia de Friedreich, una malaltia neurodegenerativa poc comuna.

La Subhasta d'Art Solidària és una activitat organitzada per l'Ajuntament de Calonge amb la col•laboració del marxant d'art Juanjo Gallardo i enguany arriba a la tercera edició. En aquesta edició també hi col•laboren Galeria Jec Salis, Encarna Angulo Art, Martí Balart, Parc Art, Bonart, Fundació Jordi Comas, Top Hupa, Sala Parés, Òscar Pàmies i Omnium Galeria. Les dues primeres subhastes van permetre recaptar un total de  15.520 €.

12/06/2017

Calonge - Sant Antoni, 12 de juny de 2017.- Una delegació de veïns i veïnes del poble agermanat d'Otivar, encapçalada per l'alcalde d'aquesta localitat granadina, Francisco Robles, ha visitat Calonge - Sant Antoni. Un grup de 30 persones van arribar al municipi el 9 de juliol i s'hi van estar fins al dia 12 h, en una visita que s'emmarca dins del pacte d'agermanament entre Calonge - Sant Antoni i Otívar. La visita va coincidir amb la celebració del desè aniversari del pacte d'agermanament, i també amb l'acte públic de nomenament de fill adoptiu del municipi de José Cayetano Parra Novo, nascut a Otívar, i recentment nomenat bisbe de Tubia i bisbe auxiliar de Guatemala.

El pacte d'agermanament entre Otívar i Calonge - Sant Antoni es va signar al municipi granadí l'any 2006, i després es va refrendar a Calonge - Sant Antoni l'any 2007. Durant aquest període els dos pobles han mantingut de forma constant la relació, amb visites periòdiques i actes conjunts.

12/06/2017

Calonge - Sant Antoni, 12 de juny de 2017.- L'església de Sant Martí de Calonge es va omplir divendres 9 de juny per l'acte public de nomenament de José Cayetano Parra Novo com a fill adoptiu del municipi. L'acte va tenir lloc després de la missa, i va consistir en l'entrega d'una placa commemorativa i uns parlaments a càrrec de l'alcalde de Calonge, Jordi Soler, l'alcalde d'Otívar, Francisco Robles, i el mateix Fra José Parra. A la celebració d'aquest acte hi van assistir unes 200 persones que van omplir l'església, així com una delegació de veïns i veïnes d'Otívar, poble on va néixer Parra.

El Ple de Calonge – Sant Antoni va aprovar el mes de març per unanimitat reconèixer José Cayetano Parra Novo com a fill adoptiu del municipi. Parra, que recentment ha estat nomenat bisbe de Tubia i bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi de Santiago de Guatemala, va néixer a Otívar, poble avui agermanat amb Calonge, si bé va arribar amb la seva família a Calonge quan tenia pocs dies de vida. Va estudiar al Col•legi de les Germanes Carmelites de la Caritat Vedruna de Calonge, al seminari de Girona i, després de cursar el noviciat amb els dominics de Cardedeu, va ser destinat a una escola de València. El 1976 fou destinat a Guatemala com a missioner, una tasca que des dels inicis va desenvolupar al costat dels més necessitats, donant suport i assistint als indígenes q’echi que vivien en la pobresa més extrema.

La vida i l’acció pastoral de fra Josep Parra han tingut una marcada vocació social i d’ajut als més necessitats que ha transmès també als seus col•laboradors, impulsant projectes d’educació i de desenvolupament comunitari. Les seves experiències com a missioner les explica en el llibre Veinticinco años, veinticinco vivencias publicat a Guatemala el 2005. Malgrat la distància, Parra sempre ha mantingut el contacte amb Calonge.

El nomenament de fill adoptiu fou aprovat pel Ple de Calonge – Sant Antoni per unanimitat i fou promogut pel Centre d’Estudis Calongins Colònico.

08/06/2017

Calonge-Sant Antoni, 8 de juny de 2017.- L’Ajuntament de Calonge ha aprovat ja l’avantprojecte per la construcció dels nous vestuaris i les grades del camp de futbol de Sant Antoni, que avança per ser una realitat l’any 2018. Després de l’aprovació de l’avantprojecte, i un cop consensuat en coordinació amb les àrees d’urbanisme i esports de l’Ajuntament i amb els usuaris del camp de futbol del Sant Antoni el nou edifici, ara l’Ajuntament ha encarregat la redacció del projecte definitiu que permetrà enderrocar l’edifici dels actuals vestuaris per construir-ne un de nou que inclourà 6 vestuaris pels equips de futbol i 2 pels àrbitres, així com un espai de magatzem, lavabos, grades i l’espai que es destinarà a servei de bar. L’edifici, que s’adaptarà també a les normes d’accessibilitat, tindrà una superfície de 200 metres quadrats, i les grades disposaran d’una capacitat per un centenar d’espectadors.

El projecte de nous vestuaris i grades l’impulsa l’Ajuntament de Calonge, que treballa amb l’objectiu de poder disposar del projecte executiu aquest estiu. Després, un cop aprovat, està previst que les obres es portin a terme durant l’any vinent, de manera que el nou edifici es podria estrenar durant la temporada de futbol 2018-19. El projecte també preveu que l’edifici es pugui portar a terme amb un sistema constructiu a base d’elements prefabricats, que permetrà escurçar al màxim el termini d’execució per interferir el mínim possible en el desenvolupament de les activitats esportives del camp de futbol de Sant Antoni.

La construcció de les noves grades i vestuaris permetrà posar al dia aquest equipament esportiu, que ja l’any 2007 va viure una reforma important amb la instal•lació de gespa artificial, i s’emmarca en els projectes de millora dels equipaments esportius dels darrers anys, que han permès ampliar i millorar equipaments com els dos camps de futbol, l’ampliació del pavelló d’esports de Calonge o la creació d’un nou skatepark.

06/06/2017

Calonge - Sant Antoni, 6 de juny de 2017.- L’Ajuntament de Calonge informa que per causes alienes a la pròpia gestió d’aquesta institució, s’ha produït un error en el càrrec dels rebuts domiciliats corresponents a la taxa d’escombraries i a l’Impost Sobre Béns Immobles. Aquest error ha provocat el cobrament per duplicat dels rebuts domiciliats en la remesa del 5 de juny. En primer lloc volem demanar disculpes per aquest error aliè a la pròpia gestió de l’Ajuntament i informem que des d’ahir, 5 de juny, s’està procedint a la retrocessió dels rebuts cobrats per duplicat. L’entitat bancària gestora està treballant per fer efectiu el retrocediment dels rebuts cobrats per duplicat, amb l’objectiu que es pugui solucionar aquest error com abans millor.

Les persones que hagin rebut el càrrec dels impostos per duplicat poden esperar a que l’entitat bancària gestora retrocedeixi el rebut, o bé poden donar l’ordre de retorn dels rebuts duplicats a la seva entitat bancària.

Des de l’Ajuntament de Calonge demanem disculpes per aquesta situació, a la vegada que posem a disposició dels afectats la bústia de correu electrònic de l’Oficina d’Atenció Ciutadana oac@calonge.cat on poden adreçar les seves consultes amb el tema RECAPTACIÓ, i el telèfon d'atenció 972 66 03 75.

També volem aclarir que l’Ajuntament atendrà les peticions plantejades amb l’objectiu que aquest error no comporti cap mena de cost pels contribuents afectats.

Des de l’Ajuntament de Calonge sempre hem treballat amb la màxima cura en el procés de gestió tributària, de manera que mai fins ara s’havia produït una situació com aquesta, que lamentem profundament.

31/05/2017

Calonge, 31 de maig de 2017.- Espectacles, tallers, malabars, trapezis i parades de productes relacionats amb el món del circ. Aquestes són algunes de les activitats que el proper diumenge 4 de juny donaran el tret de sortida a la segona edició de CIRCavila, el dia del circ a Calonge. Després de la primera edició de l’any passat, Calonge continua apostant per aquesta activitat que vol posar en valor la vinculació del municipi amb el món del circ, que en els darrers anys ha rebut un impuls important amb el naixement de l'Associació Cultural i Juvenil Pengim-Penjam l'any 2012, que ofereix, entre d'altres, una activitat d'extraescolar de circ al municipi.

Els carrers del centre històric seran l'escenari d'aquesta segona edició de CIRCavila que començarà al matí amb els tallers de circ a càrrec de la Companyia Los Herrerita, una proposta lúdica i participativa per a totes les edats i que té com a propòsit la descoberta de les diferents tècniques de circ. Al mateix temps, també durant el matí, tindrà lloc el taller de maquillatge circense a càrrec de l’Associació Juvenil i Cultural Pengim-Penjam, i el CIRCavila seguirà amb l’espectacle Hopa-li, a càrrec de la Companyia Tot Circ, un espectacle de circ i clown.

Al migdia CIRCavila continuarà amb una arrossada popular i cabaret amb espectacles multidisciplinars als jardins del castell, on hi actuaran professionals i alumnes d’escoles de circ de Barcelona i Madrid. L’espectacle es complementarà amb actuacions de teatre, dansa i poesia. Després del dinar popular, les activitats continuaran amb els tallers de circ i l’espectacle The Flamingos de la companyia Los Herrerita i amb una cercavila i batucada amb l’associació Pengim-Penjam, amb malabaristes, equilibristes, acròbates i monociclistes que recorreran els carrers del centre històric de Calonge.

El punt i final de la segona edició de CIRCavila el posarà l’espectacle Xarivari Blues de la companyia Circo Los, un espectacle potent i divertit en què quatre experimentats artistes de circ, en una escenografia exuberant i inspirats en la pel•lícula The Blues Brothers, oferiran malabars, monocicles i llits elàstics amb equilibris impossibles i acrobàcies de vertigen. El CIRCavila està organitzat per l’Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Calonge amb el suport de l'Associació Juvenil i Cultural Pengim-Penjam i la Diputació de Girona.

| © 2017 AJUNTAMENT DE CALONGE Tots els drets reservats.
Llicència d'ús per Portal web. Desenvolupat amb eConstruye d'Absis |

Ajuntament de Calonge - Pl. de la Concòrdia, 7. 17251 Calonge - tel. 972 660 375

estadisticas